Werkwijze

Psychotherapiepraktijk Verder Barendrecht WerkwijzeAanmelding

Wanneer u een verwijzing van uw huisarts hebt, kunt u zich bij de praktijk aanmelden door te mailen of telefonisch contact op te nemen. Ik zal dan in een telefoongesprek een eerste inschatting maken of u bij mij aan het juiste adres bent. Ik zal u dan ook kort vragen naar de aanmeldklachten, uw huidige situatie en mogelijke, eerdere behandelingen.

Bij aanmelding zult u geïnformeerd worden over de dan geldende wachttijd totdat het intakegesprek plaats kan vinden. Vervolgens zal er een eerste afspraak gemaakt worden. U zult hiervan schriftelijk een bevestiging ontvangen met daarbij informatie en een aanmeldformulier. U zult gevraagd worden om voor het eerste gesprek het aanmeldformulier in te vullen en minimaal één week voor het intakegesprek terug te sturen. Ook zal u gevraagd worden om een aantal vragenlijsten over uw klachten in te vullen. Hiervoor ontvangt u een inlognaam en een wachtwoord. De vragenlijsten worden gebruikt voor effectmeting van uw behandeling en worden inhoudelijk met u besproken om samen beter zicht te krijgen op de ernst van uw problemen. De vragenlijsten zullen aan het begin, aan het einde en mogelijk enkele keren tijdens de behandeling aan u voorgelegd worden. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt in een database van de beroepsvereniging LVVP.

Tijdens het eerste gesprek zal u gevraagd worden u met een geldig identiteitsbewijs te identificeren en uw verzekeringsgegevens (verzekeraar en polisnummer) te verstrekken. Deze gegevens zullen worden geverifieerd zodat declaraties mogelijk direct bij uw verzekeraar ingediend kunnen worden.