Vergoedingen 2021

Verzekeraars en vergoedingen

Voor het jaar 2021 is heb ik contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

  • a.s.r., Ditzo, De Amersfoortse
  • Caresq, EUCARE, Aevitae
  • DSW
  • Menzis Zorgverzekeraar, Anderzorg, HEMA
  • ONVZ, PNO Zorg, VvAA
  • VGZ, Univé Zorg, UMC, IZA, Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK), ZEKUR, Zorgzaam Verzekerd, IZZ, Bewuzt, MVJP, IZA Zorgverzekeraar NV, NV Zorgverzekeraar UMC, Promovendum, National Academic, Besured, Aon, One Underwriting Health,
  • Zilveren Kruis Zorgverzekeringen, FBTO Zorgverzekeringen, Interpolis Zorgverzekeringen, Achmea Zorgverzekeringen, De Friesland Zorgverzekeringen
  • Zorg en Zekerheid
  • CZ, Nationale Nederlanden, Ohra

In 2021 heb ik geen contract met:

  • Eno, Salland Zorgverzekeringen, Zorg Direct, Holland Zorg

Als u bij één van de zorgverzekeraars verzekerd bent, waar ik geen contract mee heb, betekent dat voor u dat u de factuur eerst zelf dient te betalen. De factuur krijgt u als u een jaar in behandeling bent geweest of zodra de behandeling is afgerond (als dit binnen een jaar is). Vervolgens kunt u de factuur indienen bij uw verzekeraar.

Als u een restitutiepolis hebt, krijgt u over het algemeen het bedrag volledig vergoed door uw verzekeraar. Bij een naturapolis krijgt u meestal een groot deel van het bedrag uitgekeerd (rond 75%). Informeert u vooral zorgvuldig bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden in uw situatie. Mocht uw verzekeraar niet alles uitbetalen, dan is het goed om te weten dat veel werkgevers bereid blijken te zijn een deel van de kosten voor psychologische hulp van hun medewerkers te vergoeden.

In bepaalde situaties is vergoeding via de Bijzondere Bijstand bij de gemeente mogelijk. Ook kunnen cliënten, in situaties waarin hen geweld is aangedaan, een beroep doen op het Schadefonds. Informeert u bij de Bijzondere Bijstand of het Schadefonds naar de mogelijkheden voor u.

Mocht dit niet mogelijk zijn, dan dient u het bedrag dat niet door uw verzekeraar vergoed wordt, zelf te betalen. U kunt er dan in de loop van het jaar voor kiezen uw polis om te zetten naar een restitutiepolis of een zorgverzekering aan te gaan bij één van de zorgverzekeraars met wie ik wel een contract heb afgesloten. Indien u ervoor kiest om ook nà het eerste jaar een naturapolis te behouden, dan dient u in het tweede (en eventueel latere) jaar van uw behandeling de vergoeding vanuit uw polis zelf aan te vullen tot 100% van het factuurbedrag.

Tarieven overzicht

De tarieven voor onverzekerde zorg, supervisie en leertherapie in 2021 zijn gesteld op:

Activiteit Duur Tarief
Onverzekerde individuele psychotherapie 45 min direct / 15 min indirect € 114,41 (NZa tarief)
Individuele psychotherapie die u zelf wilt betalen 45 min direct / 15 min indirect € 114,41 (NZa tarief)
Supervisie 45 min direct / 15 min indirect € 100,=
Leertherapie 45 min direct / 15 min indirect € 100,=