De therapeut

Wie ben ik?

Mijn naam is Margreet van den Kerkhoff en ik ben sinds 1994 werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg en sinds 2002 werkzaam als GZ-psycholoog / psychotherapeut. Daarna heb ik nog een aanvullende opleiding gedaan tot klinisch psycholoog. Daarnaast ben ik geregistreerd supervisor en leertherapeut bij de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie en bij de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, waar ik ook leersupervisor ben. Ook ben ik supervisor bij de Vereniging voor Schematherapie. Ik heb op verschillende werkplekken binnen de geestelijke gezondheidszorg gewerkt  met volwassenen. Vanaf 2017 ben ik mijn eigen praktijk gestart.

In mijn benadering vind ik het contact tussen therapeut en cliënt belangrijk. Door een open, betrokken benadering probeer ik een relatie te bewerkstelligen waarin u zich vrij genoeg voelt om over uw problemen te gaan vertellen. Samen met u wil ik kijken waar uw klachten vandaan komen, wat de redenen zijn waarom u problemen heeft en of er terugkerende patronen in uw leven zijn waar u steeds opnieuw tegenaan loopt.  Vervolgens kunnen we samen onderzoeken wat u hieraan kan veranderen. Hiervoor gebruik ik verschillende therapeutische stromingen en bekijk ik, samen met u, welke manier van werken het beste aansluit bij u.

Tijdens mijn opleiding ben ik cognitief gedragstherapeutisch en psychodynamisch geschoold. Dit zijn de kaders die ik ook het meeste gebruik binnen mijn manier van werken. Onder het kopje Psychotherapie geef ik meer uitleg over psychotherapie en de vormen die ik hierbij het meeste gebruik.

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van persoonlijkheidsproblematiek, trauma en complexe traumagerelateerde problematiek,  depressie en angsten.

___

  • BIG register: 49053185116 en 29053185125
  • AGB code: 94016998
  • Lidmaatschap: LVVP, ISST, supervisor Schematherapie, supervisor en leertherapeut VGCt en (leer)supervisor en leertherapeut NVP
  • Gevisiteerd in 2023 op basis van de LVVP-kwaliteitscriteria. Het visitatiecertificaat is geldig voor 5 jaar.
  • KvK nummer: 67445217